Nie ma nic lepszego niż ciepła miska zupy w chłodny jesienny dzień... a przynajmniej tak mi mówią! Ja jestem dziewczyną z Florydy, więc muszę udawać, że to rześka, chłodna noc. To, czego nie muszę udawać, to moja miłość do tej Kokosowej Zupy Tajskiej. Jest ciepła, pocieszająca i możesz zrobić duży przepis i podzielić się nim z przyjaciółmi.
Robiłam tę zupę więcej razy niż mogę zliczyć i nigdy mi się nie znudziła. Kocham je tak bardzo że zawierałem je w mój nowej książce, Prostych zielonych posiłkach. Próbuje ten polewkę i jeżeli ty kochasz je, ty znajdujesz więcej przepisy właśnie jak ono w Prostych zielonych posiłkach. Jest ona już dostępna we wszystkich Twoich ulubionych sklepach.
DLACZEGO MAM OBSESJĘ NA PUNKCIE KOKOSOWEJ ZUPY TAJSKIEJ
- Kiedy używasz składników takich jak pełnotłuste mleko kokosowe, zwiększasz moc swojego mózgu, nie zdając sobie z tego sprawy. Mleko kokosowe dodaje zupie kremowości, za którą można umrzeć!
- Tajska kuchnia jest jedną z moich ulubionych, a curry robi różnicę w tym daniu.
- Kokosowa Zupa Tajska to coś więcej niż zupa rosołowa. To obfita i kremowa zupa, która sprawi, że poczujesz się ciepło i niewyraźnie w środku!
- Dodanie chrupiących nerkowców do zupy przed podaniem nadaje jej idealnej chrupkości i słoności, której potrzebujesz.
OPIS
To moja ulubiona zupa wszech czasów - i wiele rawkstars się z tym zgodzi! Nie miałam pojęcia, jak głęboko może sięgać moja miłość do zupy, dopóki nie zrobiłam tej. Przynosiłam ją na przyjęcia obiadowe i zawsze jest hitem.
SKŁADNIKI
SKALA1x2x3x
- 4 puszki (każda po 13 uncji) mleka kokosowego
- 4 łyżki stołowe czerwonej lub zielonej tajskiej pasty curry
- 2 łyżeczki czystego syropu klonowego
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1 filiżanka bardzo cienko pokrojonej marchewki
- 1 filiżanka cienko pokrojonych grzybów baby bella
- 2 cukinie pokrojone w spirale
Do serwowania
- 1/2 szklanki surowych nerkowców, posiekanych
- 1/4 szklanki pokrojonej szalotki
- 1 papryczka chili serrano, cienko pokrojona
- 1 limonka, pokrojona w cząstki
INSTRUKCJA
- W dużym rondlu, ubij razem mleko kokosowe i pastę curry.
- Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać syrop klonowy i sól.
- Dodać marchewkę i grzyby i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub do momentu, gdy marchewka zmięknie.
- Dodać makaron z cukinii. Spróbować i dodać więcej soli, jeśli potrzeba.
- Przełożyć do miseczek i udekorować nerkowcami, cebulą, papryczką chili i cząstkami limonki.
- Podawać natychmiast.