Sałatka z mieszanej zieleniny

Kto powiedział, że sałatka z mieszanki zieleniny musi być nudna? Nie ja!

Cóż, przynajmniej ja już nie. Kiedyś brzydziłam się sałatkami... ale zdałam sobie sprawę, że nie wszystkie sałatki są sobie równe. Weźmy na przykład tę perełkę. Jest wypełniona bogatymi w składniki odżywcze mieszankami zieleniny, pikantnym zielonym jabłkiem, kremowym awokado i chrupiącymi migdałami. Poważnie, ta sałatka jest doskonałym sposobem, aby napędzić swoje ciało z tonami roślinnych dobroci!

Jak zrobić Mixed Green Salad

Dokonywanie sałatka, która rzeczywiście smakuje dobrze tylko kilka kluczowych elementów: świeże zielenie, polewy i dobry dressing. Dni rancho na lodowej sałacie skończyły się na dobre!

Truskawkowo-ziołowy dressing jest niesamowity. Poważnie, mógłbym go pić. Jeśli chcesz, aby te zielenie w podróży, nie krępuj się przygotować swoją sałatkę z wyprzedzeniem w słoiku. Po prostu ułóż składniki w słoiku, a dressing przechowuj w osobnym pojemniku. Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, polej sałatkę dressingiem, wstrząśnij słoikiem i ciesz się!

Ten przepis jest z naszego niesamowitego Fresh Start (wiosennego) oczyszczania. Sprawdź to!

OPIS

Obfita sałatka to świetny sposób na załadowanie się na kilka porcji bogatych w błonnik warzyw + owoców. Ta sałatka jest pełna smaków i tekstur, które z pewnością zachwycą Twoje kubki smakowe, a jednocześnie sprawią, że Twoje ciało będzie odżywione + zadowolone!


SKŁADNIKI

DO SAŁATKI:

  • 2 szklanki mieszanych zieleni (luźno pakowane)
  • 1/2 szklanki ogórka (pokrojonego w cienkie plasterki)
  • 1/2 szklanki zielonego jabłka (pokrojonego w kostkę)
  • 1/2 awokado (pokrojone w plasterki lub kostkę)
  • 2 łyżki pokrojonych migdałów

DO PRZYGOTOWANIA SOSU:

  • 1/2 szklanki truskawek (pokrojonych w kostkę)
  • 1 łyżka świeżej bazylii (grubo posiekanej)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • Szczypta soli morskiej (do smaku)
  • Szczypta mielonego pieprzu

INSTRUKCJA:

  1. Ułóż składniki sałatki na dużym talerzu.
  2. Składniki dressingu zmiksować w blenderze lub robocie kuchennym. Doprawić do smaku i dodać więcej soli i pieprzu, jeśli to konieczne.
  3. Skropić sałatkę częścią dressingu (może nie być potrzebny cały). Spożywać natychmiast.

Story Page