Seria The Whole U Cooking startuje z pyskatym hitem!

Seria The Whole U Cooking startuje z pyskatym hitem!

Posted on Kwiecień 17, 2014 by Lauren Updyke. This entry was posted in Dobrze się odżywiać. Bookmark the permalink.

UW wydziałów i pracowników rankingu zdrowego odżywiania jako ich # 1 zainteresowanie i żywności i gotowania jako # 2, więc nasza misja była jasna. The Whole U współpracował z UW Dining Services gościć miesięczne pokazy gotowania po pracy!

Nasze pierwsze wydarzenie było wielkim hitem! Wydziały i pracownicy wypełnili stadionowe siedzenia i stół szefa kuchni w Local Point. Dietetyk Centrum Medycznego UW, Emily Kelly Brown, rozpoczęła pokaz, jak ważne jest przygotowywanie kilku wegetariańskich posiłków tygodniowo dla zdrowia i wpływu na środowisko, a także wspaniałych korzyści płynących z tego przepisu. Szefowa kuchni Tracey MacRae i jej wspaniały zespół oczarowali wypełnioną po brzegi salę rozrywką, edukacją i niesamowitą degustacją sauté z białej fasoli, jarmużu i batatów na grzankach z grillowanego koziego sera. Tłum wstał, aby dostać sekundy, a nawet kilka trzecich. Ja osobiście zjadłam trzy porcje i nigdy nie próbowałam słodkich ziemniaków w ten sposób. Zawsze myślałam, że trzeba dodać brązowy cukier i masło, aby były tak pyszne! Ta wersja miała słodki, ale pikantny kopniak do niego. W rzeczywistości, jestem gotowy, aby zrobić to dla rodziny w tym tygodniu. Tracey i zespół pokazali nam również, jak dodać inne składniki, aby uzyskać inny smak. Odpowiadała na pytania po drodze, a my odeszliśmy czując, że możemy dodać to do listy cotygodniowych obiadów. Jeśli chcielibyście wypróbować ten przepis, pobierzcie go tutaj.

Sarah R. Zangrillo wzięła udział w wydarzeniu i poinformowała nas, że "już odtworzyła menu w domu i pomyślałam, że podzielę się kilkoma zdjęciami z mojej przygody! Kto by pomyślał, że tak pyszny posiłek można przygotować w tak krótkim czasie?". Rock on, Sarah!

Poniżej znajduje się bio szefa kuchni Tracey MacRae. Postanowiłam podzielić się nią ze wszystkimi, aby podkreślić jej niesamowitą osobowość, pasję do gotowania i zaangażowanie w sprawy UW.

Gotuję, więc jestem. Nie jest to prawda dla każdego, ale w moim przypadku zdecydowanie tak. Jestem dumna, że mogę świętować wejście w mój 12 rok w UW Dining na Uniwersytecie Waszyngtońskim i mój 28 rok w tej karierze/przygodzie/miłości z jedzeniem. To jest z skromnych początków, że czasami wysokie dęby rosną.... W moim przypadku udało mi się przekształcić pasję i ciekawość w owocną i dumną karierę w dziedzinie, która wybrała mnie tak samo jak ja ją. Przed rozpoczęciem studiów zajmowałam się gastronomią i byłam właścicielką restauracji, więc nie nastawiałam się na taką zmianę kariery. To powiedziawszy, oto jestem!!! Przyszedłem do Uniwersytetu w drodze zaproszenia od Master Chef Jean Michel Boulot i miałem wzrost wypełnione doświadczenie od tego czasu.

To była moja przyjemność i duma, aby pomóc Uniwersytetowi prowadzić drogę w dostarczaniu naszej społeczności, zdrowe, wciągające, pyszne i społecznie sumienny żywności poprzez zwiększenie świadomości w nowych profilach smakowych, kultur i kuchni, zmniejszenie naszych śladów środowiskowych i wprowadzenie komfort, cud i radość z artystycznie przygotowanej żywności w otoczeniu uczelni. To było wyzwanie, podróż i moja wielka przyjemność być częścią tak potężnego ruchu żywności.

Przyczyniamy się do sposobu, w jaki nasi młodzi ludzie postrzegają jedzenie, odżywianie, skąd pochodzi żywność i jak wpływamy na planetę. Zaczynając jako sous executive, byłem w stanie rozciągnąć, rozwijać się i uczyć, aby stać się lepszym menedżerem, administratorem i oczywiście szefem kuchni. Teraz, jako szef kuchni kampusu, mam szczęście pomagać innym uczyć się i rozwijać tak jak ja. Wspólna praca nad poprawą życia studenckiego wiele dla mnie znaczy w ciągu ostatnich 12 lat. Wierzę w to i staram się, aby tak było na co dzień.

Nasz następny pokaz gotowania w Local Point odbędzie się w czwartek, 22 maja od 17:30 do 18:30. Jako specjalna gratka, będziemy mieli słynnego szefa kuchni Jehangir Mehta, uczestnika Iron Che f i właściciela Graffiti i Mehtaphor w Nowym Jorku. Przyjedzie on do kampusu UW i zaoferował, że będzie naszym sousem na tę noc! To wydarzenie będzie również częścią Mushroom Mania. UW Dining, The Mushroom Council i Ostrom Farms będą gościć tydzień pełen wydarzeń z daniami z grzybów wszelkiego rodzaju, edukacją, pokazami i grzybami do kupienia. To będzie wydarzenie, które naprawdę nasyci zarówno smakoszy, jak i osoby dbające o zdrowie!

Zarejestruj się już teraz! Mamy tylko 52 wolne miejsca i zamkniemy rejestrację, gdy tylko zapełnią się miejsca.

Powiązane: KONKURS: Kolacja doceniająca Leading Fork

Story Page