Czas na wakacyjne aplikacje, desery i drinki!

Czas na wakacyjne aplikacje, desery i drinki!

Posted on Grudzień 8, 2014 by Lauren Updyke. This entry was posted in Dobrze się odżywiać. Bookmark the permalink.

To jest tydzień 5 Stress Less Holiday Challenge i teraz, gdy jesteśmy w grudniu, nadszedł czas na świąteczne imprezy!

The Whole U Speaker Series przynosi UW Club's Chef Jon Maley do HUB 10 grudnia o 17:00, aby zaprezentować przygotowanie świątecznego posiłku i zaimponować gościom. Zostało kilka miejsc, więc zarejestruj się już teraz.

Znalazłam kilka pysznych aplikacji na świąteczne przyjęcia, desery i alkohole ze strony internetowej, która zrewolucjonizowała sposób, w jaki prezentujemy nasze jedzenie na przyjęciach: Pinterest. Nie mogę zagwarantować, że są one niskokaloryczne lub beztłuszczowe, ale oto kilka moich ulubionych propozycji na ten sezon.

Moje 3 najlepsze aperitify

1. Cheeseball autorstwa Betty Crocker

Składniki

3 opakowania (po 8 uncji) kremowego sera, zmiękczonego
4 kubki rozdrobnionego sera cheddar (16 uncji)
2 łyżki stołowe bazyliowego pesto
1 łyżka stołowa startej cebuli
1/4 łyżeczki żółtej musztardy
2 krople sosu z czerwonej papryki
1 pojemnik (4 uncje) bitej śmietany serowej, zmiękczonej
Różne rodzaje krakersów






Wskazówki

  1. Wymieszać 3 opakowania kremowego sera i ser cheddar; podzielić na 3 równe części. Połączyć 2 części, aby uzyskać dwie trzecie mieszanki; wmieszać pesto. Wymieszać cebulę, musztardę i sos pieprzowy w pozostałej jednej trzeciej.
  2. Przykryć każdą masę serową i odstawić do lodówki na około 4 godziny lub do momentu, gdy będzie wystarczająco twarda, aby nadać jej kształt. Uformuj każdą masę serową w kulkę. Zawiń każdą kulkę, oznacz i zamroź.
  3. Około 12 godzin przed podaniem, wyjmij kulki z zamrażarki. Rozmrażaj je w opakowaniach w lodówce.
  4. Ułóż kulki na talerzu do serwowania z mniejszą kulką na górze jako głowę bałwana. Przed podaniem posmaruj bałwana bitą śmietaną serową. Udekoruj według uznania. Podawać z krakersami. Przechowywać pod przykryciem w lodówce.

2. Jadalna owocowa choinka wg Ginger and Garlic Healthy Fusion

Materiały i składniki

1 stożek styropianowy (mały lub średni) z lokalnego sklepu z artykułami rzemieślniczymi
Assorted owoce (zielone i czarne winogrona, truskawki, kiwi, suszone żurawiny, melon miodowy)
Foremki do wycinania ciasteczek o różnych kształtachCilantro

do


dekoracji



Wykałaczki

Wskazówki

  1. Styropianowy stożek to twój pień drzewa.
  2. Użyj wykrawaczy do ciasteczek, aby stworzyć różne kształty z plastrów melona.
  3. Przymocuj wykałaczki do styropianowego stożka. Przymocuj po jednym kawałku owocu do wykałaczki. (Pomyśl swobodnie; gdy drzewo zacznie się budować, będziesz wiedział więcej o tym, które kombinacje owoców wyglądają lepiej i jak gęsto chcesz, aby twoje drzewo było upakowane).
  4. Kontynuuj budowanie drzewa tak gęsto, jak chcesz.
  5. Użyj liści kolendry jako przyozdobienia trawy.

3. Pieczona żurawina balsamiczna i brie Crostini by NeighborFood

Składniki

2 łyżki stołowe masła, roztopione
2 łyżki oliwy z oliwek
½ bagietki francuskiej, cienko pokrojonej
12 uncji świeżej żurawiny
2 łyżki octu balsamicznego
½ szklanki cukru
1 łyżka rozmarynu
4 uncje potrójnie kremowego brie






Wskazówki

  1. Rozgrzać piekarnik do 425 stopni.
  2. W małej misce ubić razem masło i oliwę z oliwek. Posmarować obie strony kromek bagietki mieszanką i ułożyć je na blasze do pieczenia. Odłóż na bok.
  3. W innej małej misce wymieszaj żurawinę, ocet balsamiczny, cukier i rozmaryn. Rozłóż je na blasze do pieczenia. (Robią się dość lepkie, więc jeśli chcesz uniknąć szorowania, wyłóż blachę papierem pergaminowym).
  4. Włóż żurawiny do piekarnika. Piecz przez 5 minut, następnie dodaj do piekarnika blachę z kromkami bagietki. Piecz przez dodatkowe 6 minut, a następnie wyjmij kromki bagietki, odwróć je i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 4-6 minut lub do momentu, gdy będą chrupiące i złote. W tym momencie żurawiny powinny być otwarte, a z nich powinien wypływać sok. Wyjmij żurawiny i kromki bagietki z piekarnika.
  5. Na każdą bagietkę połóż plasterek brie i łyżkę żurawiny. Udekoruj tymiankiem, jeśli chcesz. Można je podawać, gdy żurawina jest jeszcze ciepła, lub przygotować składniki z wyprzedzeniem. Żurawina może być schłodzona przez noc, a crostini będą przechowywane w torebce z zamkiem błyskawicznym. Po prostu zmontuj i podawaj w temperaturze pokojowej, kiedy będziesz gotowa!

Moje 3 najlepsze desery

1. Santa Hat Cheesecake Bites przez Cooking Classy

Składniki

18 Oreos drobno pokruszone do około 1 3/4 filiżanki*.
2 1/2 łyżki masła, roztopione i podzielone
2 (8 oz) pkg kremowy ser, zmiękczone
1/4 filiżanki + 2 łyżki cukru granulowanego
2 duże jajka
1/2 łyżki ekstraktu z wanilii
1 1/3 szklanki białych wiórków czekoladowych
1/2 filiżanki + 1/3 filiżanki ciężkiej śmietany, podzielone
25 dość małe, świeże truskawki (lub więcej, jeśli cięcia więcej kwadratów)
2 łyżki cukru pudru








Wskazówki

  1. Rozgrzać piekarnik do 325 stopni. Wyłożyć naczynie do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali dwoma dużymi arkuszami folii aluminiowej (jeden idzie poziomo, a drugi pionowo. Upewnij się, że arkusze są na tyle długie, że będziesz miał nawis folii nad krawędziami patelni. Pamiętaj też, aby dobrze ją uformować do patelni). Posmaruj folię 1/2 łyżki roztopionego masła. W misce do mieszania, używając widelca, wymieszaj razem pokruszone Oreos i 2 łyżki roztopionego masła, aż mieszanka będzie dobrze połączona i równomiernie nawilżona. Mocno wyciśnij masę na dno przygotowanego naczynia do pieczenia (dno płaskiej miarki lub szklanki dobrze sprawdza się do wyciskania ciasta), odstaw.
  2. W dużej misce do mieszania, używając elektrycznego miksera ustawionego na średnio-niską prędkość, wymieszaj razem kremowy ser i granulowany cukier, aż masa będzie gładka, około 30 sekund. Dodaj jajka i ekstrakt z wanilii i wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. W oddzielnej misce do mikrofalówki podgrzej chipsy z białej czekolady z 1/3 szklanki śmietanki na 50% mocy w 30 sekundowych odstępach, mieszając po każdym odstępie, aż się rozpuszczą i będą gładkie. Wlej roztopioną białą czekoladę do masy serowej i wymieszaj na małej prędkości, aż do połączenia. Stuknij miską o blat około 30 razy, aby uwolnić niektóre pęcherzyki powietrza, a następnie wylej masę na przygotowaną skórkę w naczyniu do pieczenia.
  3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut, następnie wyłączyć piekarnik i bez otwierania drzwi piekarnika pozwolić sernikowi odpocząć w ciepłym piekarniku przez 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 30 minut, następnie przykryj folią plastikową i zamroź przez 3 godziny lub przechowuj w lodówce przez 6 godzin.
  4. Kiedy sernik jest już w pełni schłodzony, wyjmij go z zamrażarki lub lodówki i podnieś go z naczynia używając folii. Pokrój sernik na kwadraty (polecam pokroić je nieco większe niż szerokość truskawek. Dobrze jest też mieć w pobliżu kilka czystych ręczników papierowych, aby oczyścić nóż podczas krojenia kwadratów).
  5. W misce do mieszania, za pomocą elektrycznego miksera ustawionego na dużą prędkość, ubij pozostałe 1/2 szklanki śmietany, aż do uzyskania miękkich szczytów, a następnie dodaj cukier puder i wymieszaj, aż do uzyskania sztywnych szczytów.
  6. Aby złożyć sernik: Odetnij płaski wierzch każdej truskawki i połóż płaską stroną w dół na wierzchu sernika. Napełnij torebkę do ciasta (lub torebkę Ziploc i odetnij małą końcówkę z rogu) słodzoną bitą śmietaną i wylej wokół truskawki, a następnie zakończ małą ilością na czubku "kapelusza". Podawaj natychmiast (jeśli chcesz zrobić to wcześniej - możesz przygotować sernik dzień wcześniej i złożyć go w ciągu godziny przed podaniem następnego dnia). Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku. Z podanych składników wychodzi 25 sztuk.

2. Red Velvet Triffle by Recipegirl


Składniki

CAKE
1 filiżanka niesolonego masła, w temperaturze pokojowej
1 3/4 szklanki białego cukru granulowanego
2 1/2 szklanki mąki tortowej
1 1/4 łyżeczki soli
2 duże jajka
1 szklanka maślanki
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 1/2 łyżeczki białego octu
1 1/2 łyżeczki niesłodzonego kakao w proszku
1 uncja czerwonego barwnika spożywczego (użyj 2 uncji, jeśli chcesz uzyskać głębszy czerwony kolor)









SYRUP
1/3 szklanki białego cukru granulowanego
1/3 szklanki wody
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

RESZTA
4 uncje kremowego sera, w temperaturze pokojowej
1 (8 uncji) tubka serka mascarpone
1/3 szklanki białego cukru granulowanego
2 szklanki gęstej bitej śmietany
pokrojone migdały - około 1 filiżanki
posiekana ciemna czekolada - około 4 uncje
listki mięty i świeże żurawiny do dekoracji, opcjonalnie





Wskazówki

  1. Rozgrzać piekarnik do 350 stopni. Spryskać obficie sprayem do gotowania patelnię o wymiarach 9×13 cali, a następnie lekko oprószyć mąką.
  2. Przygotować ciasto: Za pomocą miksera elektrycznego wymieszać masło i cukier w dużej misce; odstawić. Przesiać mąkę i sól; odstawić. W osobnej misce wymieszaj jajka, maślankę, wanilię, sodę oczyszczoną i ocet. Na przemian dodawaj mieszankę mąki i maślanki do mieszanki masła. Po każdym dodaniu dobrze wymieszać. W małej misce zmieszaj czerwony barwnik spożywczy i kakao w proszku, dodaj do ciasta i wymieszaj tylko do połączenia. Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz przez 30 do 40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Nie chcesz, aby ciasto było miękkie i super wilgotne, więc upewnij się, że pieczesz je aż do momentu, kiedy będzie gotowe.
  3. Przygotuj prosty syrop: W małym rondelku doprowadź cukier, i wodę do wrzenia na średnim ogniu. Mieszaj, aby całkowicie rozpuścić cukier. Wymieszaj z wanilią. Pozostaw do ostygnięcia.
  4. Przekrój ciasto na pół i pokrój jedną połowę na kawałki; posmaruj schłodzonym syropem. Prawdopodobnie nie będziesz potrzebował więcej niż połowę ciasta do trifle. Pozostałą część ciasta zachowaj do innego celu.
  5. Przygotować bitą warstwę: W dużej misce ubij serek śmietankowy, mascarpone i cukier na wysokich obrotach, aż będą lekkie i puszyste. Zmniejsz prędkość do średniej i powoli wlewaj bitą śmietanę. Kontynuuj ubijanie, aż masa będzie przypominać miękką bitą śmietanę.
  6. Złóż trifle: W dolnej części naczynia trifle ułóż pojedynczą warstwę kawałków ciasta red velvet. Na wierzch kostek ciasta wyłożyć około 1 1/2 szklanki bitej polewy. Następnie posypać migdałami, a potem posiekaną czekoladą. Powtarzaj warstwy, aż zabraknie miejsca w naczyniu. Udekoruj listkami mięty i świeżą żurawiną, jeśli chcesz.

3. Berry Christmas Pavlova by My Square Frying Pan

Składniki

Pavlova
4 białka jaj (w temperaturze pokojowej)
Szczypta soli
8-9 uncji cukru pudru
2 łyżki mąki kukurydzianej (przesianej)
1 łyżka białego octu winnegoRaspberry
Coulis
4-5 uncji świeżych malin
Sok z 1/2 cytryny
1/4 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki brandy (opcjonalnie)
Polewa
1 1/4 szklanki świeżej śmietany - ubitej
1 granat
Maliny, wiśnie i truskawki do dekoracji
Garść świeżej mięty













Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Za pomocą okrągłej formy do pieczenia narysować jedno duże koło (22cm), a następnie narysować wewnątrz niego kolejne koło o szerokości około 13cm.
  2. Ubijaj białka z solą, aż powstaną miękkie szczyty. Dodawaj cukier, po trochu, aż beza będzie sztywna i błyszcząca. Posypać przesianą mąką kukurydzianą, octem i lekko złożyć. Na tym etapie powinieneś być w stanie zakończyć miskę bez obaw, że coś wypłynie.
  3. Weź łyżkę deserową i nabierz łyżkę bezy. Umieść ją pomiędzy zewnętrzną i wewnętrzną linią. Powtarzaj czynność, aż powstanie cały pierścień bezowy. Utwórz drugą warstwę bezików na wierzchu pierwszej, aż drugi pierścień będzie kompletny. Spłaszcz wierzch wygładzając bezę.
  4. Umieść bezę w piekarniku na 2 godziny w temperaturze 120C. Po zakończeniu czasu, wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Jest to bardzo ważne, ponieważ będzie mniejsze ryzyko, że beza będzie pękać i zapadać się.
  5. Po ostygnięciu, posmaruj bitą śmietaną, posyp malinowym coulis i udekoruj wiśniami, granatami, truskawkami, malinami i ostrokrzewem lub miętą.
  6. Malinowy Coulis: Zmiksuj świeże maliny, sok z cytryny i cukier razem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Odstawić do czasu, gdy będzie potrzebny.

Moje trzy najlepsze koktajle

1. Cranberry Pear Moscato przez Self Proclaimed Foodie

Składniki

½ szklanki świeżej żurawiny
½ filiżanki świeżej gruszki, obranej i posiekanej
2 kubki (16 uncji) uncji wina Moscato d'Asti
4 sześciocalowe gałązki świeżego rozmarynu


Wskazówki

  1. W małym rondlu gotować żurawinę i gruszki na małym ogniu z założoną pokrywką. Mieszać co około pięć minut i rozcierać jagody i gruszki tak bardzo, jak to możliwe. Gotuj, aż owoce będą wyjątkowo miękkie, około 15-20 minut. Przecedź owoce przez sito o drobnych oczkach i odrzuć resztki. Schładzaj do momentu, gdy będziesz gotowy do użycia.
  2. Aby podać, podziel puree żurawinowo-gruszkowe równomiernie pomiędzy 4 kieliszki do szampana, uważając, aby nie dostało się na ścianki kieliszków. Wlać schłodzone Moscato. Do każdego kieliszka dodać gałązkę rozmarynu. Podawać natychmiast. Wydajność: 4 kieliszki

2. Świąteczna Sangria autorstwa Jeremy James Stone

Składniki

1 jabłko Granny Smith
1 jabłko Braeburn
1 filiżanka świeżej żurawiny
1 duża gałązka rozmarynu
1 butelka Pinot Grigio
½ szklanki soku z białych winogron
¼ szklanki cukru (więcej, do dekoracji)
1 puszka Club Soda






  1. Pokrój jabłka w drobną kostkę.
  2. W dużym dzbanku połącz wszystkie składniki. Wymieszaj bardzo dobrze.
  3. Umieść dzbanek w lodówce, aby się schłodził. W tym czasie cukier w pełni się rozpuści, a rozmaryn doda się do sangrii.
  4. Podczas gdy to się chłodzi, przygotuj dekorację do tego napoju. Umieść około 1/2 szklanki granulowanego cukru w płytkiej misce. Lekko zmocz rozmaryn, a następnie potrząśnij nim, aby usunąć nadmiar wody. Następnie obtocz gałązki w cukrze, aż zostaną pokryte według uznania.
  5. Po schłodzeniu dzbanka przez około godzinę, powinien być gotowy do podania. Wydajność: 4 szklanki

3. Gotowany Eggnog przez 12 Pomidorów

Składniki

6 dużych jaj
3 szklanki mleka
1 filiżanka gęstej śmietany
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
1/8 łyżeczki soli morskiej
Rum lub brandy, opcjonalnie







Wskazówki

  • W dużej misce połączyć cukier i sól. Następnie dodać jajka i wymieszać do całkowitego połączenia.
  • Podgrzać mleko w dużym rondlu na średnim ogniu.
  • Wlać cukier i mieszankę jajeczną do mleka i energicznie ubijać.
  • Kontynuuj mieszanie, aż mieszanina osiągnie 155-160º i mieszanina pokryje trzepaczkę. Około 5 minut.
  • Zdejmij z ognia i wlej śmietanę, ekstrakt waniliowy, gałkę muszkatołową i cynamon, i dobrze wymieszaj.
    Uwaga: jeśli używasz alkoholu, wlej go w tym momencie.
  • Wlej eggnog do dzbanka i odstaw do lodówki na 6-8 godzin lub na noc.
  • Wstrząśnij przed podaniem i udekoruj gałką muszkatołową i/lub bitą śmietaną. Plon: 6 drinków

Mam nadzieję, że spodobają Ci się niektóre z tych przepisów. Proszę podzielić się swoją ulubioną wakacyjną przystawką, deserem lub napojem w sekcji komentarzy poniżej.

Story Page