Sprawdź zwycięski przepis z okazji Narodowego Miesiąca Żywienia!

Sprawdź zwycięski przepis z okazji Narodowego Miesiąca Żywienia!

Posted on Kwiecień 25, 2016 by Chiara Iacoviello. This entry was posted in Jedzenie dobrze and tagged Narodowy Miesiąc Żywienia, Klub UW. Bookmark the permalink.

Sałatka z golonej brukselki i jarmużu z suszonymi wiśniami. Kokosowa quinoa i curry z soczewicy z limonką, mango i curry. Pudding pistacjowy.

Brzmi jak menu z nowej, eleganckiej restauracji w centrum miasta. Ale w rzeczywistości były to domowe potrawy, którymi pracownicy i wykładowcy UW raczyli się podczas marcowych spotkań z okazji Narodowego Miesiąca Żywienia.

Postanowiliśmy uczcić tegoroczny temat "Zasmakuj w prawidłowym odżywianiu", organizując konkurs na potluck we wszystkich kampusach. Nie ma lepszego sposobu, by "poświęcić czas na tradycje żywieniowe i docenić przyjemności, wspaniałe smaki i doświadczenia społeczne, jakie jedzenie może wnieść do naszego życia".

Do udziału w konkursie zgłosiło się ponad 40 wydziałów. Poprosiliśmy zespoły o nadsyłanie zdjęć w celu wygrania upominków oraz o wybranie swojego ulubionego przepisu dnia. Wszystkie zwycięskie przepisy zostały następnie przekazane Jonowi Maleyowi, szefowi kuchni w Klubie UW, aby mógł wybrać jeden z nich, który zostanie umieszczony w jego menu jako specjalność tygodnia w dniach 18-22 kwietnia.

Zwycięskim przepisem okazał się Tangy Vinegar Coleslaw autorstwa Felicity Brigham, projektantki graficznej w zespole Visual Design & Production w Health Sciences. Szefowi kuchni Jonowi spodobała się kreatywność tego przepisu i z przyjemnością stworzył nowy specjał, aby go wyeksponować. Włączył coleslaw Felicity do pysznego warzywnego wrapa z hummusem z czarnej fasoli, awokado i serem feta.

Klub UW przyznał Felicity darmowy lunch dla dwóch osób w zeszłym tygodniu, aby mogła delektować się wykonaniem jej przepisu przez szefa kuchni Jona i jego zespół. Gratulujemy Felicity zwycięstwa w konkursie! Kliknij tutaj, aby otrzymać wersję do druku przepisu Felicity "Tangy Vinegar Coleslaw".

Oto niektóre z wydziałów z całego kampusu, które wzięły udział w naszym konkursie Potluck.

CQEL i Western

Dietetycy HMC, Dziekanat College of Engineering, Programy Pierwszego Roku

Zespół Lifesavers z OIOM-u UWMC

Advancement F&A, HMC EEG Lab, IPRG w Szkole Pracy Socjalnej UW (CWW), ABC Shared Services, Chirurgia Dermatologiczna

Zespół Urologii, Zespół UTemp, Zespół Operacyjny UWMC

Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w konkursie, a Klubowi UW dziękujemy za współpracę przy organizacji tego fajnego konkursu!

Story Page